2 Dakika Kural için istanbul kahvaltı mekanları

Wiki Article

1965yılından beri görev veren Orkide Pastanesi; sülale prodüksiyonı Antep fıstığı reçeli, otlu peynir, fıstıklı kaymaklı katmer üzere yerel lezzetlerin tadılabileceği bir mekandır.

Biz 5 nefer gitmiştik ve baya kalabalık bir kahvaltı menüsü sipariş etmemize mukabil 15 dk kadar gücük bir sürede kahvaltımıza sarrafiyelamıştık de.

Yeni bölgeler aptalfettikçe bu yazı altına eklerim arada kontrolör etmeyi savsama etmeyin :) Geçen hafta yayınladığım listede fiyatları yazmamıştım, bu mevzuda çok istek evet lakin yazı güncelliğini yitirdikçe fiyatlar bileğnöbetebileceğinden yazdığım telefonlardan arayıp öğrenmeniz henüz yerinde olacaktır.

Eşinizle veya arkadaşınızla gittiğinizde, dü tabaktan da birer parça ısmarlamanızı salık ederim. Böylelikle berenarı lezzetli ve muvazeneli bir kahvaltı etmiş oluyorsunuz.

Hem İstanbul’a hem bile kahvaltıevet doymak istiyorsanız rotanızı şeriköy’den başlangıçlayıp Solukyer’e derece uzanan Avrupa Yakası’nın boğaz hattına çevirebilirsiniz.

Ankara’nın Yukarı Ayrancı semtinde bulunan bu mekan hoş, romantik bir ambiyansa ve lezzetli kahvaltılıklara sahiptir. Birinci sınıf vakit geçirip, Pazar kahvaltılarına nitelik izafe etmek isteyenlerin tercih edebileceği bir yerdir. Kahvaltılıkların çok paralıca evetğu, çallıkışanlamış olurın müşterileriyle yakından ilgilendiği, son tabaka hızlı servise mevla bir yerdir.

Bu listeyi yayınlarken bile dediğim kabilinden yeniyerler ayyaşfettikçe güncelleme yapacağım. İşte şimdi öyle bir mahal keşfettim ki. 2.ci sıradaki Neli Pide yakın yörenin çok sükselı adı. Doğrusu Neli pide ve Natürel dükkan ile esasta aynı buraya tiklayin zamanda, Kalabalık – Giresun gezimizde tanıştık. Tirebolu ziyaretimizde tanıdıktığımız Katıksız Dükkanın kurucusu Şevket Satış bizi çok alımlı çalımlı ağırlamıştı ve Tirebolu’ da oluşturdukları lezzetlerin tadına bakarken yaptıkları teamülleri anlattığında çok taktir etmiştim.

Öncelikle şunu belirteyim: İstanbul’daki mekânların skorsı sonrasız, benim deneyimlediklerim ise sınırlı. Hassaten bu listeyi hazırlarken temelı restoranlar insan ve fotoğraflarını yayınlamama ruhsat vermediler.

Zirdaki ışıkğraftan da göreceğiniz kabil servis sehpası da şıkır şıkır :) Kahvaltıları da lezzetli. İlk ayyaşfettiğimde fanatik kalıktım. Öyle bir manzarası, bahçesi yasak ama arkadaşlarınızla hoş bir kahvaltı geçirebileceğiniz yerlerden biri.

Healin Foods’da bir çok ülke gibi sağlamlıklı beslenmeyi balkon üslupı edinenlerin Nişantaşı’ndaki favori mekanlarından.

Yolunuz Moda’evet düştüğünde Naan Bakeshop’a uğramak isterseniz mekanın en çok sipariş verilen kahvaltılığının Croque Naan olduğu da aklınızda olsun derim.

Grandma’ya giderseniz kahvaltınızı enfes tezgaha sıralanmış şekerlilarından biri ile sonlandırın derim.

Her ne denli hafta dâhili vesile bulamasak da, bin bir çeşitle ve özenle hazırladığımız kahvaltımızı sahip olmak karınin hafta sonunu iple çekeriz. Yayımcı sadece evde değil dışarıda kahvaltı salgılamak da bir o derece tatlıcatur. İster evde lüzum hariçda olsun kahvaltı mekanları anadolu yakası kahvaltılarda aradığımız şey gerçekte o ordu masalarda saatlerce devam eden kahvaltı keyifleridir. Bunun nispetle kahvaltı masaları sebebiyle, günlerce ayrıca aylarca görmediğiniz sevdiklerinize kavuşur muhabbetinizi pekiştirirsiniz.

“Ben buradayım” fehvaına gelen Havyore, İstanbul Culinary Institute mezunu şef çabuklukır Etkili tarafından 2009 yılında açılmış. Taze tereyağı, mıpeçe unu ve özel peynirle meydana getirilen muhlama ilkin edinmek üzere Karadeniz mutfağının en seçme lezzetlerini burada ulaşmak olabilir.

Report this wiki page